Četvrta po redu radionica projekta „Mladi poslastičar” organizovana je u Novom Sadu

Četvrta po redu radionica projekta „Mladi poslastičar” organizovana je u Novom Sadu

Još jedan poslastičarski „okršaj“ u Vojvodini!

Novi Sad, biser Vojvodine, ne samo da očarava svojom bogatom kulturnom baštinom, već su stanovnici ovog grada poznati i kao dobri domaćini. Poseta Novom Sadu ne predstavlja samo putovanje kroz njegovu dugu istoriju, već i susret sa izuzetnom gostoljubivošću Novosađana, koji će vas gotovo uvek dočekati sa tanjirima punim slatkih poslastica, kao što su štrudle, mađarice, šubarice, krempite ili krancle. 

Da bismo se zaista uverili da su stanovnici Novog Sada ljubitelji kolača, svoju potragu za najboljim mladim poslastičarima nastavili smo upravo u ovom gradu. Masterclass poslastičara Zdravka označio je početak radionice, koji je učenicima pružio dragocene lekcije koje će im pomoći da dostignu sam vrh poslastičarskog sveta.

Nakon što su, zajedno sa Zdravkom, učenici pripremili profiterole, došlo je vreme da pokažu svoje umeće – kuhinja Srednje škole „Svetozar Miletić” zamirisala je slatkim notama voća i čokolade, koji su bili glavni sastojci braunija koje su učenici pripremali!

Tri talentovana učenika, Natalija Trkulja, Kristijan Grgurević i Samira Selimi odneli su pobedu, zahvaljujući poslasticama koje su dobile najvišu ocenu. Kao pobednici, imaće priliku da se suoče sa drugim finalistima u Beogradu, gde će se takmičiti za prestižnu titulu najboljeg mladog poslastičara, ali i mogućnost da osvoje ugledno priznanje koje dodeljuje kompanija Dijamant.

Sve smo bliže pronalaženju naših finalista, a ostala nam je još samo jedna lokacija – grad na samoj obali reke Dunav!

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]