Keks torta

Keks torta

Priprema

Skuvati puding u mleku sa 9 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila kora. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa hladnim pudingom. Dobro umutiti mikserom. Šlag umutiti sa kiselom vodom. Ređati red keksa, premazati filom od pudinga, preko toga premazati sloj šlaga, opet keks i tako redom, 6 puta. Završiti šlagom i ukrasiti po želji. Keks ne kvasiti. Tortu napraviti jedan dan ranije pre služenja.

Potrebno

  • 600 g keksa
  • 400 g belog šlag krema
  • 400 ml kisele vode
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g Dijamant Dijavit margarina
  • 1 l mleka
  • 3 kesice pudinga od karamele ili vanile
  • 9 kašika šećera
Ocenite članak
[Ukupno: 8 Prosečno: 2.1]