Frambois ili Frambuaž
Priprema:
Kora:
Margarin istopiti. Odvojiti belanca od žumanaca i ulupati belanca sa šećerom i u ovu smesu dodati žumanca, a potom i sve praškaste sastojke. Na kraju dodati istopljen margarin i sve lagano umešati. Peći 3 kore na 180 stepeni.
Krem:
Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko crne čokolade. Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje je pripremiti ovaj deo dan ranije.
Džem od malina:
Maline i šećer prokuvati. Izblendirati ih štapn im m ikserom i dodati želatin koji je prethodno potopljen u hladnu vodu. Želatin pomešati sa vrućim malinama, istopiti i ostaviti da se ohladi.
Preliv:
Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade. Štapnim mikserom dobro izmešati i kad se prohladi dodati margarin i malo mleka, kako bi se preliv razredio. Za dekoraciju po mogućnosti koristiti sveže maline.
Savet poslastičara kako da vam Framboais sigurno uspe
Sastojci:
Kora:
50g Dijamant Classic margarina
5 jaja
100g šećera
50g brašna
20g kakaoa
50g mlevenog badema
Krem:
0.,5l slatke pavlake
150g crne čokolade
Džem od malina:
500g smrzutih malina
100g šećera
10g želatina
Preliv:
200g slatke pavlake
150g crne čokolade
Malo mleka
50g Dijamant Classic margarina