Priprema:
Torta:
Za početak istopiti čokoladu i margarin, nalupati jaja, šećer, vanilu i dodati malo soli.
Ovde je bitno da se forma dobro pomaže, da se kolač ne prepeče da ne ostane suv.
Sipati otopljen margarin i čokoladu i umešati kakao. Sipati u pripremljenu formu za pečenje i peći na 150 stepeni oko 40 min. Izvaditi iz forme i dobro hladiti.
Preliv:
Za preliv dobro umutiti čokoladu i margarin, dodati pavlaku.
Čokoladu otopiti na pari uz malo margarina,
Pavlaka se dodaje da bi glazura bila mekana i da ne bi pucala pri sečenju.
Sastojci:
Torta:
340g crne čokolade
170g Dijamant classic stonog margarina
5 jaja
Vanilla
50g šećera
Malo soli
25g kakaa
500g jagoda
Preliv:
120g crne čokolade
45g Dijamant classic stonog margarina
100g slatke pavlake