Lenja pita by Poslastičar

Lenja pita by Poslastičar

Priprema:

Testo:

Zamesiti, podeliti na dva dela. Svaki deo posebno umotati u foliju i ostaviti da se odmori i stenge u frižideru najmanje sat vremena. Takodje testo se može zamesiti nekoliko dana ranije, a može se držati i u zamrzivaču.

Fil:

Jabuke očistiti i iseći na kocke. Staviti u šerpu i dodati sve sastojke sem oraha. Dinstati da jabuke omekšaju i da tečnost ispari. Na kraju dodati orah I sve izmešati. Ostaviti da se prohladi. Prvu polovinu testa razvući i oklagijom prebaciti u pleh. Pleh je potrebno premazati sa margarinom i staviti preko papir za pečenje. Koru peći oko 7-8 min na 180 stepeni.

Bitno se da se kora neispeče do kraja. Ohladiti koru. Na ohladjenu koru staviti sav fil i prebaciti drugu koru koju smo razvukli. Razmutiti jaje i premazati po kori. Na nekoliko mesta izbušiti sa viljuškom i peći na 180 stepeni oko 45 min. Ohladiti, iseći i posuti sa sećerom u prahu.

Sastojci:

Testo:

Fil:

  • 2 kg jabuka
  • 200gr secera
  • 5gr cimeta
  • 10gr vanillin šećera
  • 100gr suvog groždja
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 20gr Dijamant Classic margarina

Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 5]