Potraga za najboljim mladim poslastičarom nastavila se na jugu

Potraga za najboljim mladim poslastičarom nastavila se na jugu

Potraga za najboljim mladim poslastičarom nastavila se na jugu

Hrana, ljubav, tradicija – Niš!

Nakon obilaska samog severa Srbije, zaputili smo se u potpuno suprotnom pravcu – južno u Niš, sa ciljem da proverimo kako mlade Nišlije prave kolače!

Niš ima reputaciju kao jedan od gradova u kojem se poseban akcenat daje tradicionalnoj hrani i dobrom ukusu! Bilo da su u pitanju slane ili slatke poslastice, Nišlije svoju ljubav prema ukusima tradicije pružaju pri pripremi svakog jela. Svojevrsno, grad je više puta bio pobednik uglednih gastronomskih takmičenja širom Srbije, što nas je dodatno inspirisalo da po treći put posetimo Niš i proverimo koji su srednjoškolci najvičniji u pravljenju slatkiša.

Drugi krug takmičenja nastavili smo u Ugostiteljsko – turističkoj školi gde su nas mladi poslastičari dočekali puni entuzijazma i volje da našem Zdravku pokažu svoj talenat!

Na samom početku održano je Masterclass predavanje našeg najpoznatijeg poslastičara Zdravka Gavrilovića, gde su učenici imali priliku da posmatraju majstora na delu i nauče tehnike kojim se postiže savršen kolač! Miris profiterola se ubrzo proiširio kuhinjom Ugostiteljsko – turističke škole, a nakon toga počeo je najzanimljiviji deo – takmičenje u pravljenju cheese cake-a!

Neki od takmičara vodili su se standardnim receptom, dok su neki pravili varijacije na ovaj dobro poznati kolač. Emilija Milojević, Jovana Ljubojević i Teodora Đorđević napravile su cheese cake-ove koji su im obezbedili plasman u finale takmičenja „Mladi poslastičar“, koji će se tradicionalno održati u Beogradu naredne godine.

Mi smo već spremni za narednu destinaciju. Nastavite da pratite naš slatki put do pronalaska nove zvezde poslastičarstva!

Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 5]