SLATKA SARADNJA

POSLASTIČAR ZDRAVKO GAVRILOVIĆ
BREND AMBASADOR KOMPANIJE DIJAMANT

“Koristila ga je moja baka, zatim mama i taj spoj kvaliteta i tradicije duge više od 40 godina, ja ne bih menjao. Čast mi je i što ću svoje recepte moći da podelim sa svim ljubiteljima slatkiša”, kaže slavni poslastičar

Vrhunski poslastičar Zdravko Gavrilović novi je brend ambasador kompanije Dijamant, vodećeg proizvođača margarina koji je već decenijama neizostavni sastojak svakog dobrog kolača.

Zdravko je pripremajući neodoljive, tradicionalne poslastice u modernom ruhu pokupio sve simpatije svojom skromnošću iako su se njegovim kolačima sladile mnoge poznate zvezde, poput Pirsa Brosnana, Princa Čarlsa, Novaka Đokovića, Žarka Paspalja, Đorđa Balaševića.

„Prava je umetnost, kada u svakom trenutku možeš da se snađeš sa onim što imaš, međutim za pripremu najboljih poslastica, uvek koristim Dijamant margarin, jer njegova struktura najbolje sjedinjuje sve ostale sastojke. Svaki kolač pretvori u remek delo. Koristila ga je moja baka, zatim mama i taj spoj kvaliteta i tradicije duge više od 40 godina, ja ne bih menjao. Čast mi je i zadovoljstvo što ću nositi titulu brend ambasadora kompanije kao što je Dijamant i što ću svoje recepte moći da podelim sa svim ljubiteljima slatkiša.” – rekao je Zdravko Gavrilović.

„Ovo je jedna lepa, slatka priča o spajanju dva uspešna brenda. Sa jedne strane, Zdravka Gavrilovića, jednog od naših najuspešnijih poslastičara, dobitnika medalje na Svetskom kupu poslastičarstva u Luksemburgu i sa druge strane kompanije Dijamant, lidera na tržištu Srbije u proizvodnji margarina koji domaćicama pomažu da ostvare svoje najslađe snove. Cilj ove saradnje jeste da probudi kreativnost kod naših korisnica, i sigurni smo da će one, zahvaljujući  Zdravkovim receptima i savetima i svakako Dijamant margarinima, doći do novih ideja koje će im omogućiti da prenesu ljubav na svoje najmilije – izjavio je Vladimir Milović, direktor marketinga kompanije Dijamant.

Svoju ljubav prema slatkom zadovoljstvu Zdravko Gavrilović neguje kroz iskustvo dugo 22 godine, tokom kojih je osvajao mnoge medalje i priznanja i nije neobično što je kompanija Dijamant izabrala baš njega. Sigurni smo da će ova saradnja, na zadovoljstvo mnogih, iznedriti brojne kako tradicionalne tako i moderne poslastice, a da kada se u sve njih umeša i ljubav nastaje savršenstvo ukusa!

GALERIJA SLIKA

BIOGRAFIJA

Zdravko Gavrilović završio je srednju ugostiteljsku školu u Beogradu – smer poslastičarstvo, a potom i Višu hotelijersku školu smer – hotelijerstvo i  poslastičarstvo sa pekarstvom.

Ima 22. godine poslastičarskog iskustva u dva elitna hotela. Sa 25 godina života postavljen je na mesto šefa poslastičara hotela Interkontinental. Tu je stekao iskustvo dugo 10 godina, nakon čega prešao u hotel Square Nine gde je nastavio sa tradicijom najboljeg poslastičara. Kroz rad u ova dva hotela imao je čast i zadovoljstvo da  sprema razne poslastice  za mnoge svečanosti poznatih ličnosti, poput: Đorđa Balaševića, Najdžela Kenedija, Pirs Brosnana, Novaka Đokovića, princa Čarlsa.

Pored gore navedenih ličnosti, velika čast mu je ukazana i na Dvoru kod kraljevske porodice Karađorđević. Jedna od najvećih proslava koje je radio, je bio 60-ti  rođendan princa  Aleksandra Karađorđevića za 1000 zvanica kojem su prisustvovale kraljevske porodice iz celog sveta.

Za pamćenje je bila i kraljevska čajanka, upriličena za princa Čarlsa na Kraljevskom dvoru na Dedinju, gde su se našli „skonsi“, vrsta engleskih pogačica, omiljeni kolačići njegovog visočanstva. Čak ni čuveni „kralj torti“, Italijan Badi Valastro, nije odoleo Zdravkovim kolačima i čestitao mu je na umeću u pravljenju poslastica.

Sa Kulinarskom asocijacijom Srbije išao je razna na takmičenja, poput „Kremlj kupa“ u Moskvi, Svetskog kupa u Luksemburgu gde je sa svojim timom osvojio 4. mesto. Učestvovao je dva puta na Olimpijskim igrama u Nemačkoj ,dva puta na kulinarskom putu u Istambulu gde je osvojio jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju. Najbolji uspeh postigao je na Svetskom kupu u Luksemburgu, gde je učestvujući po drugi put,  osvojio bronzanu medalju.

Rado se odaziva na humanitarne akcije, što potvrđuje i tradiconalno služenje božićnog ručka u socijalnim ustanovama, kao i spremanje poslastica za decu sa specijalnim potrebama.