Orasnice by Poslastičar
Priprema:
Pomešati šećer, orah, cimet i belanca da se dobija glatka žitka masa. Masu prokuvati uz stalno mešanje da ne zagori. U to dodati margarin da se istopi pa dodati i brašno.
Staviti masu da se ohladi. Nalupati šam od 1 belanca i 50gr šećera i izmešati sa ohladjenom masom.
Dobijenu masu staviti u dresir kesu ili kašikom vaditi loptice iste veličine na krupno mlevene orahe. Rukom oblikovati orasnice i stavljati na papir za pečenje. Peći na 150 stepeni oko 15 min da dobiju lepu boju.
Sastojci:
- 200gr šećera
- 100gr mlevenih oraha
- 3gr cimeta (jedna kašičica)
- 3-4 belanca
- 200gr krupno mlevenih oraha
- 30gr Dijamant Classic margarina
- 50gr brašna
- 1 belance
- 50gr šećera