Hleb od đumbira
Priprema:
Prokuvati mleko i začine. Ohladiti i procediti. Dodati ostale sastojke, zamesiti testo i ostaviti u frižideru. Vrlo je važno pripremiti osnovno testo 2 dana ranije. Zagrejati rernu na 170 stepeni.
U omekšani margarin dodati brašno, so i prašak za pecivo. Dodati osnovno testo, zatim jaja – jedno po jedno i na kraju džem od pomorandže. Sipati u podmazan pleh i peći oko 50 min. Premazati hleb džemom od pomorandže.
Savet kako da vam ova poslastica sigurno ispadne kao nama
Sastojci:
Testo:
250g mleka
8g mlevenog star anisa
8g cimeta
400g pšeničnog integralnog brašna
430g meda
Ostatak testa:
130g brašna
30g praška za pecivo
260g jaja
200g Dijamant margarina s maslacem
14g soli
245g džema od pomorandže
4g cimeta
4g star anisa
4g đumbira