Šomloi galuške by Poslastičar

Šomloi galuške by Poslastičar

Priprema:

Kore:

Odvojiti jaja. Otopiti margarin i malo prohladiti. Nalupati belanca sa šećerom i u to dodati žumanca, brašno i margarin. Sve lagano izmešati i masu podeliti na 3 dela. Jednu trećinu ostaviti čistu, u drugu dodati orah, a u treću kakao. Razvući kore na papir za pečenje i peći na 180 stepeni oko 10 min.

Krem:

Prokuvati mleko, šećer, margarin i vanilu. Brašno razmutiti u malo vode sa gustinom i dodati žumanca i sipati u vrelo mleko. Kuvati par minuta i ohladiti.

Sirup:

U odgovarajući viši pleh staviti čokoladnu koru, nakvasiti je sa sirupom, staviti krem i posuti sa mlevenim orasima. Tako potrošiti sve kore, krem i sirup. Zadnju koru premazati sa debljim slojem džema od kajsije i posuti sa orasima. U odgovararajuću čašu kašsikom vaditi kolač i preliti sa čokoladnim sosom. Po želji poslužiti sa šlagom.

Sos:

Prokuvati mleko sa šećerom i vanilom. U 2 dl mleka razmututi 4 žumanca i kakao. U vrelo mleko sipati jaja i sve mešati na vatri par minuta. Na kraju dodati rum i ostaviti da se ohladi.

Sastojci:

Kore:

Krem:

Sirup:

  • 500gr šećera
  • 6dl vode
  • Kora od limuna i pomorandže
  • Sve zajedno prokuvati

Sos:

  • 1lit mleka
  • 200gr šećera
  • 2 kesice vanillin šećera
  • 400gr čokolade
  • 4 žumanca + 2 dl mleka
  • 100gr kakaa
  • 1dl domaceg ruma

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]