Uspešno završen likovni konkurs „Prati suncokret“

Uspešno završen likovni konkurs „Prati suncokret“

Uspešno završen likovni konkurs „Prati suncokret“

Likovni konkurs „Prati suncokret“, koji je kompanija Dijamant organizovala za osobe sa Daunovim sindromom, tokom decembra 2020. i januara 2021. je uspešno završen. Pristiglo je pregršt radova iz svih delova Srbije. Bilo je teško odabrati one koji će se naći na etiketama milion boca Dijamant ulja, a od čije prodaje će po jedan dinar biti izdvojen za donaciju Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom u Srbiji. Svi ostali radovi biće prikazani na zajedničkoj izložbi, koja će biti organizovana u martu 2021.

Kompanija Dijamant se zahvaljuje svim učesnicima na prelepim radovima kojima su pokazali izuzetan talenat, maštu i motivisanost. 

Posebno se zahvaljujemo i Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom u Srbiji, uz čiju pomoć i koordinaciju je konkurs realizovan.

Tokom svoje tradicije, duge više od 80 godina, Dijamant je kao društveno odgovorna kompanija uvek bila uz one kojima je pomoć najpotrebnija. Ovoga puta, to su osobe sa Daunovim sindromom. Povezao nas je suncokret – simbol Dijamanta, ali i onih koji imaju ovaj genetski poremećaj, a kojih je u Srbiji, prema nezvaničnim podacima, više od 2.000.

Likovnim konkursom, izložbom radova i novčanom donacijom, kompanija Dijamant želi da skrene pažnju javnosti na osobe sa Daunovim sindromom, da podrži njihovo uključivanje u društvo i osamostaljivanje.

„Prati suncokret“ jer – imamo više sličnosti nego razlika.

Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 5]