Iznenađenje u kancelariji: Dobro jutro, kolege!

Iznenađenje u kancelariji: Dobro jutro, kolege!

Iznenađenje u kancelariji: Dobro jutro, kolege!

Čak 40 sati nedeljno vi provodite na poslu. 40 sati sa ljudima koje niste vi birali a morate lepo da se slažete i da budete produktivni. Nije to lako. Kratki rokovi, nesigurna ekonomija, pa samim tim i radna mesta, zatvoren prostor, pritisak konkurencije…Toliko je faktora koji prete da ugroze vaše dobre odnose sa kolegama da je suvišno i nabrajati ih dalje.

A ko je shvatio na vreme, posavetovaće vas da je jedini ispravni put da budete zadovoljni svojim poslom – ulaganje u dobar odnos sa kolegama.

Oni su, takoreći, u „istom sosu“ kao i vi. Muče vas potpuno isti problemi, raduju vas iste stvari. I oni moraju da doručkuju, užinaju i ručaju u kancelariji, daleko od svoje porodice. I oni moraju da trpe kaprice tamo nekog šefa, ogovaranja jezičavih koleginica i sedenje u kancelariji dok sunce ovako lepo sija. Nije lako.

Zašto se onda ne biste lepo zbližili, gledali da učinite jedni drugima, pokrijete ako treba, zašto ne biste vreme u kancelariji oplemenili malim ritualima koji svima znače? Kafa na terasi, zajednički ručak, igre za poboljšavanje memorije na pauzi, gledanje slika dece, pasa i vikendica…Sve su to stvari koje vas mogu mnogo zbližiti i olakšati vam vreme na koje ste osuđeni svakog radnog dana. Pa sve i da obožavate svoj posao, kolotečina i monotonija su ono što taj sistem zadovoljstva podriva iz temelja.

Zato, budite baš vi taj neko koji će pokrenuti pozitivan trend. Uvedite neku lično vašu inicijativu koja će polako postati ona lepa rutina kojoj se svi raduju. Pa čak i ako za neko vreme zaborave da ste baš vi bili inicijator, umesto slave, ostaće vam jedan lep osećaj da ste doprineli zajedništvu i solidarnosti. A pre svega dobroj zabavi.

Naš predlog je da uvedete doručak iznenađenja pod parolom: Dobro jutro, kolege!

Jednom nedeljno (ako ste ambiciozni i ako ste se baš zapalili za ideju) ili jednom mesečno, žrtvujte pola sata sna. Ustanite ranije, obezbedite sve namirnice za doručak i sa prvim petlovima: pravac kancelarija.

Dok su kompjuteri još uvek uspavani od noćnog predaha a portiri kuvaju prve kafe, iskoristite veliku salu za sastanke i postavite doručak za sve kolege koji se možda tog trenutka bude, šetaju psa ili su u autobusu ili jurcaju da jedno dete odvedu u obdanište a drugo u školu.

Olakšajte im i razgalite dolazak na posao. Potrudite se da doručak bude baš u neki mrski ponedeljak. To će malo raščistiti vazduh od žalopojki za minulim vikendom i panikom zbog toga što je sledeći za tek 5 dana!

U nastavku je recept za početak, jer znamo da će vam se ideja svideti i da ćete se uskoro razmahati idejama za iznenađujuće ukusan doručak!

Uživajte!

Dobro jutro kolege!

Priprema

Znamo, sada se sigurno čudite i pitate se da li smo poludeli da džem i sir stavimo u isti recept. I još plus biber na sve to! Ne brinite, nismo pobrkali lončiće i sve su nam ovce na broju. Smislili smo ovaj ukusan recept po ugledu na francuske zavrzlame i njihove šik gurmanske vratolomije. Probajte i verujte, ovaj sendvič garantovano ulazi u vaše oprobane i omiljene recepte.

Prepecite hleb i namažite Dobro jutro po izboru dok je još vruć, kako bi lepo upio sočni margarin. Preko toga nanesite džem i po dve kriške Brie sira – što deblje to bolje. Ali, pazite, ako su kriške sira debele a margarin i džem namazani tanko, doći će do neželjenog disbalansa. Dakle, vodite računa o fer proporcijama.

Na kraju izmrvite biber po vrhu i sa širokim osmehom dočekajte kolege. I spremite se da tog dana budete svačiji ljubimac!

Sastojci

  • Vruć hleb ili tost (ako imate toster u kancelariji)
  • Dobro jutro sa mlekom, Dijet, Light i sa maslacem (sto ljudi, sto ćudi – neka bira svako svoj omiljeni)
  • Džem ili džemovi (predlažemo malinu ili kupinu)
  • Bri sir
  • Krupno mleveni biber
Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 3]