Prema poslednjim trendovima u kulinarstvu, kokosove mrvice nisu više jedino što je popularno u ovakvim kolačima. Kokosovo mleko voljeno je u ovakvoj, ali i svakodnevnoj upotrebi, a ovom prilikom, kako bismo upotpunili ugođaj, uključujemo i kokosovo brašno.
Za trifle je vrlo važno da se masa dobro homogenizuje, Zbog toga koristimo margarin, koji ima upravo tu ulogu u pravljenju kolača. On će uvek idealno povezati sastojke i učiniti strukturu kremastijom.

Kokos-trifle-sa-belom-cokoladom by poslasticar
Priprema:
Prokuvati kokosovo mleko I med.
Preliti preko bele cokolade I margarina. Sve dobro izblendovati 4-5 min I umesati kokosovo brasno. Ostaviti da se ohladi I stegne.
Kod trifle vrlo je bitno da se masa dobro izblenduje sa stapnim mikserom kako bi se masa dobro homogenizovala. Treba da prenoći I da se ako je potrebno pre oblikovanja opet izblenduje masa.
Takodje, bela čokolada se mora temeperirati kad se masa umače u čokoladu.
Sastojci:
- 180gr kokosovog mleka
- 350gr bele čokolade
- 30gr meda
- 20gr Dijamant classic margarina
- 50gr kokosovog brasna
- Bela čokolada za umakanje
- Celi lešnici

Kokos-trifle-sa-belom-cokoladom by poslasticar