Parfe od lešnika sa karamel prelivom
Priprema:
Parfe:
Na pari penasto umešati žumanca, vodu i šećer. Ulupati slatku pavlaku sa šećerom. Kada se jaja prohlade, umešati ih u slatku pavlaku i dodati drobljeni lešnik. Sipati u formu i ostaviti da se zaledi.
Preliv:
Prokuvati slatku pavlaku i ostaviti sa strane. Istopiti šećer, zatim preliti pavlaku preko šećera i dodati margarin. Ostaviti da se šećer rastopi i ohladiti preliv. Za dekoraciju koristiti karamelizovan lešn ik ili umućen šlag.
Savet Poslastičara uz koji parfe mora biti preukusan
Sastav:
Za parfe:
4 žumanca
Malo vode
100g šećera
700g slatke pavlake
150g šećera
50g krupno mlevenih lešnika
Karamel:
200g šećera
200g slatke pavlake
50 g Dijamant Dijavit margarina

Parfe od lešnika sa karamel prelivom by poslastičar