“Dijamant” Najbolji u zapošljavanju osoba sa invaliditetom

“Dijamant” Najbolji u zapošljavanju osoba sa invaliditetom

Ministar Aleksandar Vulin posetio kompaniju Dijamant.

Zrenjanin, 17.3.2015. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je danas “Dijamant“ u Zrenjaninu i istakao da je ta kompanija, na osnovu rezultata kontrole Inspekcije rada, nesumnjivo najbolja kada je u pitanju zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Ministar Vulin je, posle sastanka sa direktoricom kompanije Slavicom Kešelj i obilaska pogona za proizvodnju majoneza i istraživačke laboratorije, rekao da kompanija Dijamant zapošljava odgovarajući broj osoba sa invaliditetom, njih 26, i da su svi adekvatno plaćeni.

“Inspekcija rada nema nijednu primedbu kada su u pitanju radni odnosi i poštovanje propisa u pogledu bezbednosti i zaštite na radu zaposlenih u toj kompaniji”, rekao je Vulin. On je pohvalio kompaniju Dijamant ističući da vode računa o radnicima, posebno o onima sa nekim od oblika invaliditeta, kao i što učešćem u brojnim humanitarnim akcijama pomaže onima kojima je pomoć neophodna.

Direktorica “Dijamanta” Slavica Kešelj rekla je da kompanija ima 750 zaposlenih, od kojih su 26 osobe sa invaliditetom. “Oni su uklopljeni u organizacionu strukturu, u punom obimu, tako da se ne osećaju izuzetim od drugih radnika“, rekla je novinarima nakon obilaska proizvodnog pogona. Ona je navela da radnici sa nekim od oblika invaliditeta imaju normalne uslove, kao i intezitet rada, i deo su kolektiva u pravom smislu te reči.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]