Sataraš

By Adilja Hodza  

October 9, 2017

Moje omiljeno jelo.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 3

Directions

Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom. Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano. Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tecnost ispari. Jaja umutite sa viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu…Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu.

Ingredients

2 glavice crnog luka

4-5 većih mesnatijih paprika babura

4 zrela paradajza

2 čena belog luka

2 jaja

malo ulja

so, biber

malo origana

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]