Sataraš
Autor Adilja Hodza Glavna jela
9 oktobra, 2017
Moje omiljeno jelo.
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 35 minuta
- Broj obroka: 3
Način pripreme
Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom. Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano. Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tecnost ispari. Jaja umutite sa viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu…Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu.
Sastojci
2 glavice crnog luka
4-5 većih mesnatijih paprika babura
4 zrela paradajza
2 čena belog luka
2 jaja
malo ulja
so, biber
malo origana