Posna salata

By Colja  

March 8, 2018

Brza salata, jednostavne pripreme, sa finim ukusom dimljene ribe.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 porcije

Directions

Povrće staviti u proključalu vodu sa 1/2 ravne kašičice soli i skuvati. Tunjevinu ocediti (dobiće se 116 g), a dimljene papaline očistiti od repova i iseckati. One su veoma slane, tako da verovatno neće biti potrebe da dodatno solite, ali ako je potrebno, dosolite po ukusu.

Suncokret očistiti, oprati, prosušiti i ispeći u rerni. Izmešati pažljivo skuvano povrće, majonez, ribu, suncokret i pastu od susama i ostaviti da se ohladi.

Dekorisati šargarepom i poslužiti prohlađeno.

Ingredients

500 g smrznutog povrća za rusku salatu

400 g Dijamant light majoneza

1 konzerva tunjevine u salamuri -160 g

1 konzerva dimljenih papalina -160 g

po potrebi i ukusu soli

1 kašika paste od susama

100 g pečenog suncokreta

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]