Junetina sa povrćem

By Adilja Hodza  

October 9, 2017

Jedan fin i zdrav obrok.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 2

Directions

Meso operite i osušite. U tavi stavite malo ulja i propržite meso sa obe strane po nekoliko minuta (nemojte pržiti u dubokom ulju). Tako proprženo meso prebacite u vatrostalnu tepsiju, poklopite i pecite oko pola sata u rerni na 250 stepeni.

Za to vreme krompir i šargarepu ogulite i isecite na sitnije kocke. Posolite, pobiberite i dodajte začine. U povrće dodajte palentu i promešajte. Povrće rasporedite u tepsiji sa mesom vratite nazad u rernu i nastavite sa pečenjem još oko 20 – 30 minuta. Pred kraj sklonite poklopac i kratko zapecite da meso i povrće malo porumene.

Prokulice kratko obarite u posoljenoj vodi sa lovorovim listom. Gotove prokulice izvadite iz vode.

Preliv:

Izdvojite par kašika ulja u kojem se dinstalo meso, dodajte kašiku brašna i malo propržite. zatim dodajte seckani beli luk i začine. Dolijte malo mleka i kuvajte par minuta (gustinu preliva odredite sami).

Parče mesa stavite na tanjir, povrće i preko sipajte malo preliva od belog luka…i poslužite.

Ingredients

2 komada junetine sa kostima (mislim da je od plećke) od oko 200 grama po komadu

2 krompira srednje veličine

3 šargarepe

100-150 grama prokulice

1 lovorov list

2 čena belog luka

kašika brašna

so, biber i začini

kašika palente

ulje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]