Uskršnji slani rolat

By Svetlana Savic Jeremic  

April 10, 2018

Vrlo ukusno i dekorativno za sve svečane prilike.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 20

Directions

Za pripremu kore:

Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.

Posebno umutiti žumanca,dodati brašno sa praškom za pecivo,pavlaku,ulje,so i crvenu papriku.

U smesu od žumanaca dodati šam od belanaca.

Četvrtasti pleh obložiti pek papirom i izliti smesu za koru.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C 10- tak minuta.

Gotovu koru uviti u vlažnu krpu zajedno sa pek papirom i ostaviti da se ohladi.

Za pripremu fila:

Susam kratko propržiti u suvom tiganju.

Posebno sjediniti krem sir,margarin i pavlaku pa dodati sitno iseckane kisele krastavce i susam.

Na ohlađenu koru naneti fil pa uviti u rolat.

Ceo rolat premazati pavlakom i posuti suvim peršunom.

Dekorisati kikiriki puterom.

Krajeve rolata iseći ukoso i prisloniti ih uz bočne strane kako bi se dobio izgled panja.

Ostaviti ga u frižider da se ohladi i stegne.

Ingredients

Za koru:

5 jaja,

1 šoljica ulja,

1 čaša kisele pavlake,

100 gr brašna,

pola kašičice soli,

3 kašičice crvene mlevene paprike,

pola praška za pecivo,

Za fil:

100 gr Dijamant expert margarina,

200 gr krem sira,

2 čaše kisele pavlake,

3 kisela krastavca,

50 gr susama.

Za premaz:

2 čaše kisele pavlake,

suvi peršun za dekoraciju,

kašika putera od kikirikija za dekoraciju.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]