Tart sa piletinom i kečapom
By Dijana Ademovic Glavna jela
May 24, 2018
Tart je jako ukusan,a kombinacija sočnog pilećeg mesa i kečapa daje neodoljiv šmek..
- Prep: 50 mins
- Cook: 25 mins
- Yields: 4 porcije
Directions
Pomešati brašno sa solju i praškom za pecivo, pa dodati na kocke isečen margarin mrviti vrhovima prstiju da se dobiju mrvice, a onda umešati umućeno jaje i kiselu pavlaku. Mesiti dok se ne pokupi svo testo,umotati u najlon foliju i ostaviti bar pola sata u frižider.
Za to vreme spremiti nadev tako što na ulju izdinstamo crni luk,pa kad zastakli,dodamo pileći batak isečen na kocke.Pržiti meso dok ne promeni boju i pusti vodu,začiniti po ukusu,pa pred kraj dodati kečap razmućen sa malo vode.Ostaviti da se krčka,posuti kašičicom šećera i majčinom dušicom.Ohladiti.
Rasući oklagijom koru, moji tartovi su od 20 cm 2 pleha namastiti dno i ivice tarta i posuti brašnom. Uutisnuti koru lepo na dno i ivice, malo izbockati viljuškom.
Pažljivo rasporediti nadev od piletine. Peći na 200 stepeni 20-25 minuta, u zavisnosti od rerne. Malo prohladiti pa seći na kriške. Prijatno!
Ingredients
Testo:
300 g brašna
1 kašičica soli
150 g hladnog margarina
1 jaje
2 kašike kisele pavlake
1/2 kesice praška za pecivo
Nadev
350 -400 g pilećeg bataka
1 crni luk
1 kašičica belog luka u prahu
so i biber po ukusu
150 ml Dijamant kečapa
malo sveže majčine dušice