Slane knedle sa sirom

By Petar Todoric  

September 7, 2017

Ukusni obroci sa Dijamantovim proizvodima čija vrednost ne prelazi 1000 din.

  • Prep: 2 hrs 25 mins
  • Cook: 1 hr 5 mins
  • Yields: 4

Directions

Sir se dobro usitni, da bude kremast (može štapnim mikserom), pa se umuti mikserom sa svim ostalim sastojcima. Ako je testo suviše žitko, dodajte još koju kašiku griza, ali čim postignete konzistenciju da koliko-toliko rukama možete da oblikujete loptice, gotovo je.

U veliku šerpu stavite vodu i malo soli da provri. Za to vreme, u tiganju na puteru prepecite prezle na tihoj vatri dok ne prime zlatnosmeđu boju. Mokrim rukama pravite loptice od testa i spuštajte ih u kipuću vodu na umerenoj vatri. Knedle treba da se kuvaju 10 minuta. Nakon jednog minuta će isplivati na površinu vode, a nakon pet minuta treba da ih prevrnete na drugu stranu. Kada su gotove, valjaju se u prezle i jedu se odmah, kao predjelo, prilog ili kompletan obrok, uz salatu.

Ingredients

500 g feta sira

3 žumanceta

kašika masti

6 kašika griza

2 kašike brašna

kašičica soli

kašičica praška za pecivo

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 1]