Rustični kolač sa jabukama i slatkim začinima
March 14, 2017
Savršen spoj osvežavajućih jabuka i aromatičnih cimeta, đumbira i anisa će učiniti da zavolite ovaj jednostavan kolač i uvrstite ga u Vaš nedeljni meni!
- Prep: 25 mins
- Cook: 40 mins
- Yields: Poslastica za celu porodicu!
Directions
Jabuke oljuštiti i narendati. U činiji sjediniti sve sastojke, umutiti mikserom, umešati jabuke, pa dodati začine i rendanu limunovu koru, špatulom ujednačiti smesu i sipati u podmazan i pobrašnjen pleh. Peći kolač, dok ne počne da se odvaja od ivica pleha, probati čačkalicom. Prokuvati sojino mleko sa šećerom, margarinom i čokoladom, pa toplim prelivom preliti topli kolač. Ostaviti ga da se prohladi, bar dva sata, pa seći na kocke i posuti šećerom u prahu.
Ingredients
Za testo:
2 šolje (od 2,5 dl) sojinog mleka
2 šolje šećera
1 šolja brašna
1 šolja griza
1 kašičica sode bikarbone
250g Dijamant Classic stonog margarina
5 jabuka
2 kašičice đumbira u prahu
2 kašičice anisa u prahu
1 kašičica cimeta
1 limun (korica)
Za preliv:
1 šolja sojinog mleka
5 kašika šećera
50g Dijamant Classic stonog margarina
100 g posne čokolade
Za posipanje: malo šećera u prahu