kolač,jabukama,jabuke,
kolač,jabukama,jabuke,

Rustični kolač sa jabukama i slatkim začinima

By Dijamant.Kuhinja  

March 14, 2017

Savršen spoj osvežavajućih jabuka i aromatičnih cimeta, đumbira i anisa će učiniti da zavolite ovaj jednostavan kolač i uvrstite ga u Vaš nedeljni meni!

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: Poslastica za celu porodicu!

Directions

Jabuke oljuštiti i narendati. U činiji sjediniti sve sastojke, umutiti mikserom, umešati jabuke, pa dodati začine i rendanu limunovu koru, špatulom ujednačiti smesu i sipati u podmazan i pobrašnjen pleh. Peći kolač, dok ne počne da se odvaja od ivica pleha, probati čačkalicom. Prokuvati sojino mleko sa šećerom, margarinom i čokoladom, pa toplim prelivom preliti topli kolač. Ostaviti ga da se prohladi, bar dva sata, pa seći na kocke i posuti šećerom u prahu.

Ingredients

Za testo:

2 šolje (od 2,5 dl) sojinog mleka

2 šolje šećera

1 šolja brašna

1 šolja griza

1 kašičica sode bikarbone

250g Dijamant Classic stonog margarina

5 jabuka

2 kašičice đumbira u prahu

2 kašičice anisa u prahu

1 kašičica cimeta

1 limun (korica)

Za preliv:

1 šolja sojinog mleka

5 kašika šećera

50g Dijamant Classic stonog margarina

100 g posne čokolade

Za posipanje: malo šećera u prahu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]