Pariske šnicle
November 3, 2017
Šnicle pripremljene na malo drugačiji ali jednostavan način. Poslužite uz sos od Dijamant majoneza imaće poseban ukus.
- Prep: 15 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 4
Directions
jaja stavite u činijicu, posolite i izlupajte ih malo viljuškom. Dodajte mleko i brašno i promešajte da nema grudvica. Smesa treba da je gušća nego za palačinke.
Meso isecite na šnicle, operite i procedite od vode. Stavite meso u činijicu sa smesom, potopite i ostavite 5 minuta da stoje. Za to vreme zagrejte ulje otprilike 1 cm. duboko. Zatim viljuškom spuštajte jednu po jednu šniclu da se prži u vrelom ulju. Pržite šnicle po par minuta sa svake strane, okrećite ih i polivajte vrelim uljem da postupak bude brži. Gotove šnicle izvadite iz ulja i slažite na salveti da upiju višak masnoće.
Majonez pomešate sa kiselom pavlakom i u posebnoj činijici poslužite uz šnicle i sezonskim povrćem.
Ingredients
300 grama pilećeg belo mesa, šnicle (teletina)
2 jaja
100 mil. mleka
200 grama brašna oprilike
malo sli
ulje Dijamant za prženje
Sos: 100 mililitara Dijamant majonez classic