Pariske šnicle

By Adilja Hodza  

November 3, 2017

Šnicle pripremljene na malo drugačiji ali jednostavan način. Poslužite uz sos od Dijamant majoneza imaće poseban ukus.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4

Directions

jaja stavite u činijicu, posolite i izlupajte ih malo viljuškom. Dodajte mleko i brašno i promešajte da nema grudvica. Smesa treba da je gušća nego za palačinke.

Meso isecite na šnicle, operite i procedite od vode. Stavite meso u činijicu sa smesom, potopite i ostavite 5 minuta da stoje. Za to vreme zagrejte ulje otprilike 1 cm. duboko. Zatim viljuškom spuštajte jednu po jednu šniclu da se prži u vrelom ulju. Pržite šnicle po par minuta sa svake strane, okrećite ih i polivajte vrelim uljem da postupak bude brži. Gotove šnicle izvadite iz ulja i slažite na salveti da upiju višak masnoće.

Majonez pomešate sa kiselom pavlakom i u posebnoj činijici poslužite uz šnicle i sezonskim povrćem.

Ingredients

300 grama pilećeg belo mesa, šnicle (teletina)

2 jaja

100 mil. mleka

200 grama brašna oprilike

malo sli

ulje Dijamant za prženje

Sos: 100 mililitara Dijamant majonez classic

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 3]