Lisnato pecivo sa kruskama
Lisnato pecivo sa kruskama

Lisnato pecivo sa kruškama

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

July 11, 2018

Idealan doručak sa voćem za sve koji uživaju u hrani.

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 5

Directions

Svaku tablu lisnatog testa iseći na po osam pravougaonika( treba da dobijete ukupno 16 pravougaonika).

Odmah ih poređati na pleh obložen pek- papirom.

Pomešati šećer i vanilin šećer, pa tom mešavinom posuti svaki dobijeni pravougaonik.

Suvo grožđe preliti rumom i ostaviti da malo upije tečnost, a zatim ocediti. Kruške iseći na kriške, pa rasporediti na testo preko posutog šećera.

Pored kruški poređati i poneko zrno potopljenog suvog grožđa.

Pomešati mlevene lešnike i šećer, dodati margarin isečen na kockice i brašno, pa prstima od dobijene mešavine napraviti mrvice.

Dobijene mrvice posuti preko poređanih komadića kruški i suvog grožđa.

Pecivo peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Ostaviti da se ohladi, pa posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Ingredients

Sastojci:

- 2 table lisnatog testa

- 2 veće kruške

- 1 kesica vanilin šećera

- 2- 3 kašike kristal šećera

- 70 g suvog grožđa

- malo ruma.

Još:

- 40 g mlevenih lešnika

- 40 g Dijamant Expert margarina

- 4 kašike brašna

- 2 kašike šećera

- šećer u prahu- za posipanje.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]