Lisnato pecivo sa kruškama
By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Peciva
July 11, 2018
Idealan doručak sa voćem za sve koji uživaju u hrani.
- Prep: 25 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: 5
Directions
Svaku tablu lisnatog testa iseći na po osam pravougaonika( treba da dobijete ukupno 16 pravougaonika).
Odmah ih poređati na pleh obložen pek- papirom.
Pomešati šećer i vanilin šećer, pa tom mešavinom posuti svaki dobijeni pravougaonik.
Suvo grožđe preliti rumom i ostaviti da malo upije tečnost, a zatim ocediti. Kruške iseći na kriške, pa rasporediti na testo preko posutog šećera.
Pored kruški poređati i poneko zrno potopljenog suvog grožđa.
Pomešati mlevene lešnike i šećer, dodati margarin isečen na kockice i brašno, pa prstima od dobijene mešavine napraviti mrvice.
Dobijene mrvice posuti preko poređanih komadića kruški i suvog grožđa.
Pecivo peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
Ostaviti da se ohladi, pa posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Ingredients
Sastojci:
- 2 table lisnatog testa
- 2 veće kruške
- 1 kesica vanilin šećera
- 2- 3 kašike kristal šećera
- 70 g suvog grožđa
- malo ruma.
Još:
- 40 g mlevenih lešnika
- 40 g Dijamant Expert margarina
- 4 kašike brašna
- 2 kašike šećera
- šećer u prahu- za posipanje.