Lazne lazanje
Lazne lazanje

Lazne pica lazanje

By Ivana Pesic  

May 29, 2018

Lazne, ali veoma ukusne, odusevica vas i vase ukucane.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 4 tanjira

Directions

Krompir skuvati sa ljuskom,sacekati da se ohladi,pa ga oljustiti.Za

besamel sos otopiti puter,dodati brasno i proprziti.Zatim lagano

dolivati mleko,neprestano mesajuci.Zaciniti solju i biberom,pa

ostaviti da provri i da se zgusne.

U podmazan vatrostalni sud poredjati krompir isecen na

kolutove.Posoliti,poredjati pecenicu,premazati besamelom,posuti

kackavaljem,a preko staviti kecap i origano.Zatim poredjati

krompir,marinirane sampinjone i kackavalj.Staviti jos jedan red

krompira,pa preliti ostatkom besamela pomesanog sa pavlakom.Posuti

kackavaljem i peci na 220 stepeni dok ne porumeni.

Ingredients

800 g krompira,

250 g kackavalja,

200 g pecenice,

100 ml Dijamant kecapa,

100 g mariniranih sampinjona,

4 kasike kisele pavlake,

origano,

so,

mesavina suvog biljnog zacina

BESAMEL SOS:

500 ml mleka,

50 g Dijamant margarina,

3 kasike brasna,

1 kasicica soli,

1/2 kasicice bibera

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]