Karabonara sa Tikvicama
By Dijamant.Kuhinja Glavna jela
September 11, 2017
Naizgled obična pasta, međutim, tikvice i sastojci ovom jelu daju zaista specijalan ukus, kad krenete da jedete ovu pastu pitaćte se da li ima još 🙂
- Prep: 10 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 4 porcije
Directions
Slaninu iseći na kockice ili trakice, prepržiti na stonom margarinu sa maslacem na nižoj temperaturi. Tikvice narezati na rezance.
Nakon što se slanina malo proprži, dodati tikvice i dinstati 10-ak minuta.
U međuvremenu skuvati testeninu “al dente” (Ubaciti ih u kipuću posoljenu vodu), a posebno u činijici izmešati pavlaku, jaja i pola količine parmezana i promešati. Kad su tikvice omekšale, makarone ocediti i izmešati, dodati pola navedene količine stonog margarina sa maslacem i u skroz vruće špagete umešati umak od pavlake, jaja i parmezana te sve dobro izmešati i posuti gore parmezan.
Neko voli sočnije, neko voli sa više povrća, prilagodite recept svojim čulima.
Ingredients
200g tikvica
200g makarona iz Kikindskog mlina
100g slanine mesnate ili pancete
2 jaja
1,5 dcl pavlake za kuvanje
50-70g parmezana (može i više)
80g Dijamant stonog margarina sa maslacem
so, peršun, majčina dušica
1-2 čena belog luka