Karabonara sa Tikvicama

By Dijamant.Kuhinja  

September 11, 2017

Naizgled obična pasta, međutim, tikvice i sastojci ovom jelu daju zaista specijalan ukus, kad krenete da jedete ovu pastu pitaćte se da li ima još 🙂

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 porcije

Directions

Slaninu iseći na kockice ili trakice, prepržiti na stonom margarinu sa maslacem na nižoj temperaturi. Tikvice narezati na rezance.

Nakon što se slanina malo proprži, dodati tikvice i dinstati 10-ak minuta.

U međuvremenu skuvati testeninu “al dente” (Ubaciti ih u kipuću posoljenu vodu), a posebno u činijici izmešati pavlaku, jaja i pola količine parmezana i promešati. Kad su tikvice omekšale, makarone ocediti i izmešati, dodati pola navedene količine stonog margarina sa maslacem i u skroz vruće špagete umešati umak od pavlake, jaja i parmezana te sve dobro izmešati i posuti gore parmezan.

Neko voli sočnije, neko voli sa više povrća, prilagodite recept svojim čulima.

Ingredients

200g tikvica

200g makarona iz Kikindskog mlina

100g slanine mesnate ili pancete

2 jaja

1,5 dcl pavlake za kuvanje

50-70g parmezana (može i više)

80g Dijamant stonog margarina sa maslacem

so, peršun, majčina dušica

1-2 čena belog luka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 7 Prosečno: 5]