Jagode u oblandi

By ljiljanastankovic48  

April 20, 2018

Jako ukusan voćni kolač

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 3 porcije

Directions

Priprema:

Listove oblande umotati u vlažnu krpu. Jagode očistiti od peteljke, i dobro oprati .Preliti ih šećerom i ostaviti nekoliko sati da puste sok. (Najbolje je ostaviti ih preko noći).Potom u šerpi pomešati omekšali margarin , čokoladu i jagode sa sokom. Neprestano mešati dok smesa ne provri a margarin i čokolada se otopi.Skloniti s vatre , dodati mleven keks i ostaviti da se ohladi.Sve lepo sjediniti mešanjem a jagode malo izgnječiti. Fil podeliti na tri dela. Svaki fil premazati preko jednog lista oblande i uviti u rolat. Ostaviti da se rolati stegnu pa ih onda seći. (Mogu da se koriste i smrznute jagode .)

Ovaj rolat dugo pravim ali sa višnjama. Uvek sam se pitala kakav je ukus s drugim voćem. Najviše me kopkalo da napravim s jagodama. Verujte vrlo je ukusno .Treba uvek isprobavati nove mogućnosti. Sledeći put pravim s malinama .

Ingredients

250g. Expert margarina

400g. šećera

100g. čokolade

2 čaše jagoda

350g. mleven keks

100g. mlevenih oraha

3 lista oblande

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]