Italijanska pica od paradajza
Italijanska pica od paradajza

Italijanska pica od paradajza

By Ana Nikolic  

May 21, 2018

Bogat ukus paradajza i testo meko kao duša.

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4

Directions

Kvasac otopite u mlako mleko pa dodajte so, šećer i dve kašike brašna. Kada kvasac naraste postepeno dodavajte brašno i zamesite mekano testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom. Kada testo naraste premesite ga i razvucite koru za picu. Stavite koru u podmazan pleh.

Paradajz oljuštite i iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, posolite ih, pobiberite i pospite bosiljkom. U jaja umešajte mleko i otopljeni margarin. Na kraju umešajte paradajz i kečap, pa prelite testo u pleh. Preko nadeva pospite rendani kačkavalj neposredno pre pečenje. Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.

Ingredients

Za testo:

150ml mleka

100ml vode

1 kvasac

½ prašak za pecivo

½ vanillin šećer

1 kašičica soli

2 kašičice šećera

½ šoljica zejtina

400gr brašna

Za nadev:

300gr paradajza

200gr Dijamant kečap (po želji blagi, ljuti)

3 jaja

½ kašičica bosiljka

3 kašika mleka

1 kašika otopljenog margarina

100gr rendanog kačkavalja

biber

so

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]