Cezar salata

By Dijamant.Kuhinja  

September 11, 2017

Totalni hit u svetu, cezar salata, uz Dijamantov cezar preliv, ovo je gotovo za 10 minuta, a ukusno je kao da ste ga spremali satima.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 porcije

Directions

Tost hleb iseći na kockice.

U tiganju zagrejati Mediteran ulje i dodati isečen hleb i sitno seckani beli luk. Posoliti, pobiberiti i začiniti origanom. Pržiti uz povremeno mešanje dok krutoni ne postanu hrskavi. Ostaviti sa strane.

Salatu iseći na krupnije komade, posoliti, pobiberiti i začiniti sa jabukovim sirćetom.

Piletinu istanjiti tučkom za meso i iseći na trake, začiniti solju i biberom i ispržiti na malo Mediteran ulja.

U začinjenu salatu sipati cezar preliv, dobro promešati, pa dodati krutone.

Servitati prvo salatu pa preko nje toplu piletinu i preko svega izrendati parmezan.

Dekorisati čeri paradajzom

Ko voli, može da doda malo limuna. Za prave gurmane preliva nikad dosta.

Ingredients

1 glavica kristal salate

300g grilovanog pilećeg filea

3 čena sitno seckanog belog luka

5 kašike Mediteran ulja

1 kapika Dijamant jabukovo sirće

So i biber,

1 kašičica origana

Cezar salatni preliv

3 kriške tost hleba

Malo svežeg parmezana

*.Priprema se neposredno pre služenja.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 17 Prosečno: 3.2]