Baklava sa makom i visnjama
Baklava sa makom i visnjama

Baklava sa makom i višnjama

By Ana Nikolic  

June 27, 2018

Sočna baklava, savršen ukus maka sa višnjama

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 25

Directions

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati žumanca i još malo mutiti mikserom. Dodati mak, prašak za pecivo, prezle i ulje pa sve polako pomešati kašikom. Pleh namazati uljem, pa ređati kore. Na dno staviti 3 kore, svaku poprskati sa malo ulja, pa staviti fil od maka i preko poređati višnje. Posle staviti po dve kore, pa fil od maka, višnje i tako dok ne nestane materijala. Završiti sa korama i na kraju staviti po 3 kore. Poslednju koru dobro premazati uljem i iseći nožem kocke. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 35 minuta. Međuvremeno pripremiti sirup.U 500ml vode staviti da se kuva sa 500gr šećera i dodati isceđeni sok od jednog limuna. Kada je baklava pečena, sačekati da se malo hladi i preliti sirupom.Kada se sirup upije služiti baklava.

Ingredients

500 gr kora za baklavu

5 jaja

250 gr šećera

200 gr mlevenog maka

5 kašika prezli

1 prašak za pecivo

150ml Dijamant rafinisano suncokretovo

400 gr višanja (očišćene)

Za sirup:

500 ml vode

500 gr šećera

1 limun

Za premazivanje:

15ml Dijamant rafinisano suncokretovo ulje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]