Salata sa tunjevinom, feta sirom i rukolom
By Colja Glavna jela
August 28, 2018
Odlična obrok salata, brze i jednostavne pripreme.
- Prep: 10 mins
- Cook: 5 mins
- Yields: 4 porcije
Directions
Tunjevinu dobro ocediti, to će biti 230 g oceđene mase. Rukolu staviti u cediljku i oprati pod mlazom hladne vode, pa je ostaviti da se ocedi.
Crveni i beli luk očistiti i iseckati. Paradajz oprati i iseći na četvrtine. Feta sir iseći na kocke.
Golicu staviti u cediljku, oprati pod mlazom hladne vode, prosušiti i staviti u suv tiganj da se proprži. Čim počne da pucketa i da se otvara, skloniti sa vatre.
Kapare prepoloviti, masline iseckati na krugove.
Sve sastojke dobro promešati u većoj činiji, pa preliti sirćetom i uljem i opet dobro, ali pažljivo promešati.
Ingredients
320 g tunjevine (2 konzerve komada u salamuri)
90 g rukole
8 čeri paradajza
1 srednja glavica crvenog luka
2 čena belog luka
150 g feta sira
2 kašike sirćeta balsamico
3 supene kašike Dijamant Mediteran ulja
50 g golice
5 kapara
10 zelenih maslina
1 kašičica susamovog putera
po ukusu soli