Salata sa tunjevinom, feta sirom i rukolom

By Colja  

August 28, 2018

Odlična obrok salata, brze i jednostavne pripreme.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 porcije

Directions

Tunjevinu dobro ocediti, to će biti 230 g oceđene mase. Rukolu staviti u cediljku i oprati pod mlazom hladne vode, pa je ostaviti da se ocedi.

Crveni i beli luk očistiti i iseckati. Paradajz oprati i iseći na četvrtine. Feta sir iseći na kocke.

Golicu staviti u cediljku, oprati pod mlazom hladne vode, prosušiti i staviti u suv tiganj da se proprži. Čim počne da pucketa i da se otvara, skloniti sa vatre.

Kapare prepoloviti, masline iseckati na krugove.

Sve sastojke dobro promešati u većoj činiji, pa preliti sirćetom i uljem i opet dobro, ali pažljivo promešati.

Ingredients

320 g tunjevine (2 konzerve komada u salamuri)

90 g rukole

8 čeri paradajza

1 srednja glavica crvenog luka

2 čena belog luka

150 g feta sira

2 kašike sirćeta balsamico

3 supene kašike Dijamant Mediteran ulja

50 g golice

5 kapara

10 zelenih maslina

1 kašičica susamovog putera

po ukusu soli

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]