recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Previous photoNext photo
1
Punjeni krompir
by Jovana Topalovic
Category: Glavna jela
892
Contest is finished!
1
892
Title:
Punjeni krompir

Author:
Jovana Topalovic

Category:
Glavna jela

Description:
PRIPREMA Krompir oljustiti I staviti na pola kuvanja u blago soljenoj vodi. Kad se ohlade izdubiti sredinu krompira I napraviti ih kao male camcice. Sloziti ih u tepsiju za pecenje. Na malo rastopljenog maslaca proprziti sitno seckane sampinjone dok ne ispari sva tecnost koju su pustili I dok ne postanu blago zuckasti. Ostatak maslaca istopiti, dodati brasno, zacine I polako dolivati mleko dok se umak ne zgusne. U gotovi umak dodati sir isecen na kockice, przene sampinjone, sitno seckani beli luk, person, so I biber. U sve to dodati izdubljeni krompir. Dobro promesati. Smesom za punjenje puniti izdubljeni krompir. Staviti u zagrejanu rerun ( 200 stepeni ) I peci oko 20 minuta. P.S. Ja sam za prilog stavljala pohovane tikvice I kuvana jaja. Prijatno 🙂

Sastojci:
6 krompira, 250 g sampinjona, 2 dl mleka, 1 kasika brasna, 150 gr topljenog sira, 1 kasika mesavine zacina, 2 cena belog luka, 70 gr maslaca, 1 kasicica persuna, so I biber po ukusu
Description:
PRIPREMA Krompir oljustiti I staviti na pola kuvanja u blago soljenoj vodi. Kad se ohlade izdubiti sredinu krompira I napraviti ih kao male camcice. Sloziti ih u tepsiju za pecenje. Na malo rastopljenog maslaca proprziti sitno seckane sampinjone dok ne ispari sva tecnost koju su pustili I dok ne postanu blago zuckasti. Ostatak maslaca istopiti, dodati brasno, zacine I polako dolivati mleko dok se umak ne zgusne. U gotovi umak dodati sir isecen na kockice, przene sampinjone, sitno seckani beli luk, person, so I biber. U sve to dodati izdubljeni krompir. Dobro promesati. Smesom za punjenje puniti izdubljeni krompir. Staviti u zagrejanu rerun ( 200 stepeni ) I peci oko 20 minuta. P.S. Ja sam za prilog stavljala pohovane tikvice I kuvana jaja. Prijatno 🙂

Sastojci:
6 krompira, 250 g sampinjona, 2 dl mleka, 1 kasika brasna, 150 gr topljenog sira, 1 kasika mesavine zacina, 2 cena belog luka, 70 gr maslaca, 1 kasicica persuna, so I biber po ukusu