Malo drugačija pica, za one koji vole eksperimente u kuhinji.
Prep: 35 mins
Cook: 25 mins
Yields: 4
Directions
Kvasac izmrviti, dodati mu kašičicu šećera i dve kašičice brašna i rastvoriti u vodi.
U posudu za mešenje staviti brašno i dodati mu so. U brašnu napraviti udubljenje, pa tu dodati nadošli kvasac, a zatim i ostale sastojke za testo- pivo i kiselu vodu. Umesiti glatko testo i ostaviti ga da naraste( oko pola sata).
Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela, tako da veći čini 2/ 3, a manji 1/ 3.
Uzeti veći deo testa i razviti ga na veličinu pravougaonog pleha( u kome će se pica peći). Ivice malo izdići sa strane, kako nadev ne bi curio).
Izbockati viljuškom na nekoliko mesta, pa staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, na 7- 8 minuta, tek da se korica malo zapeče.
Nakon tog vremena, izvući, premazati koru kečapom i po njoj poređati sardine. Preko sardina narendati biljni kačkavalj i posuti origanom.
Preostali manji deo testa razviti u koru, pa iseći na trake.
Trake rasporediti horizontalno i vertikalno preko nadeva, tako da se dobije izgled mreže.
Picu peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30- 35 minuta.