Mrezasta pica sa sardinama
Mrezasta pica sa sardinama

Mrežasta pica sa sardinama

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

May 29, 2018

Malo drugačija pica, za one koji vole eksperimente u kuhinji.

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 4

Directions

Kvasac izmrviti, dodati mu kašičicu šećera i dve kašičice brašna i rastvoriti u vodi.

U posudu za mešenje staviti brašno i dodati mu so. U brašnu napraviti udubljenje, pa tu dodati nadošli kvasac, a zatim i ostale sastojke za testo- pivo i kiselu vodu. Umesiti glatko testo i ostaviti ga da naraste( oko pola sata).

Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela, tako da veći čini 2/ 3, a manji 1/ 3.

Uzeti veći deo testa i razviti ga na veličinu pravougaonog pleha( u kome će se pica peći). Ivice malo izdići sa strane, kako nadev ne bi curio).

Izbockati viljuškom na nekoliko mesta, pa staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, na 7- 8 minuta, tek da se korica malo zapeče.

Nakon tog vremena, izvući, premazati koru kečapom i po njoj poređati sardine. Preko sardina narendati biljni kačkavalj i posuti origanom.

Preostali manji deo testa razviti u koru, pa iseći na trake.

Trake rasporediti horizontalno i vertikalno preko nadeva, tako da se dobije izgled mreže.

Picu peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30- 35 minuta.

Ingredients

Za koru:

- 400 g brašna

- 20 g svežeg kvasca

- 50 ml mlake vode

- 0, 5 dl kisele vode

- 0, 5 dl piva

- 1 kašičica šećera

- 1 kašičica soli.

Za nadev:

- 150 ml Dijamant kečapa

- 2 konzerve sardina

- 100 g biljnog kačkavalja

- origano- po želji.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]