By Tanja Djordjevic Kolači
June 22, 2018
Nešto slatko, sočno, kremasto, čokoladno!
Belanca i šećer izmiksajte pa dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći mikserom.
Sjedinite brašno, kakao pa dodajte prethodnoj smesi I sipajte u podmazan duguljasti pleh 25 x 35 cm. i pecite oko deset minuta na 180 stepeni.
Za sirup stavite šecer i vodu da provri, malo ukuvajtei prelite preko hladnog patispanja.
Od litre mleka oduzmite 200 ml i razbijte brašno i gustin, a ostatak stavite sa šecerom da provri.
Ulijte lagano u provrelo mleko, neprestano mešajući žicom i skuvajte krem, pa stavite 3 vanilice i ostavite da se ohladi.
Posebno umutite margarin i sjedinite sa hladnim kremom. Dobro umutite i premažite patišpanj.
Za glazuru otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko kolača.
Ostavite da se stegne u frižideru, pa isecite na kocke i poslužite.
Patišpanj:
5 jaja
5 kašike šećera
5 kašike brašna
2 kašike kakao
Za sirup:
300 g šećera
250 g vode
Za kremu:
1 l mleka
5 kašike gustina
9 kašike brašna
16 kašike šećera
3 vanilin šećera
250 g Margarin Classic Dijamant
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja