Ledene kocke
Ledene kocke

Ledene kocke

By Tanja Djordjevic  

June 22, 2018

Nešto slatko, sočno, kremasto, čokoladno!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 8 tanjira

Directions

Belanca i šećer izmiksajte pa dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći mikserom.

Sjedinite brašno, kakao pa dodajte prethodnoj smesi I sipajte u podmazan duguljasti pleh 25 x 35 cm. i pecite oko deset minuta na 180 stepeni.

Za sirup stavite šecer i vodu da provri, malo ukuvajtei prelite preko hladnog patispanja.

Od litre mleka oduzmite 200 ml i razbijte brašno i gustin, a ostatak stavite sa šecerom da provri.

Ulijte lagano u provrelo mleko, neprestano mešajući žicom i skuvajte krem, pa stavite 3 vanilice i ostavite da se ohladi.

Posebno umutite margarin i sjedinite sa hladnim kremom. Dobro umutite i premažite patišpanj.

Za glazuru otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko kolača.

Ostavite da se stegne u frižideru, pa isecite na kocke i poslužite.

Ingredients

Patišpanj:

5 jaja

5 kašike šećera

5 kašike brašna

2 kašike kakao

Za sirup:

300 g šećera

250 g vode

Za kremu:

1 l mleka

5 kašike gustina

9 kašike brašna

16 kašike šećera

3 vanilin šećera

250 g Margarin Classic Dijamant

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 42 Prosečno: 2.8]