Giros od svinjskog mesa - Dijamant DOO
Giros od svinjskog mesa
Giros od svinjskog mesa

Giros od svinjskog mesa

By Milena Radivojevic  

April 30, 2018

Giros, pripremljen na ovaj način, ima fenomenalan ukus. Meso je začinjeno i meko, a prelivi upotpunjuju božanstven ukus.

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 4

Directions

Iseći meso na kockice. U šerpu sipati ulje da prekrije dno, staviti meso, šolju vode, soja sos i prethodno pomešane začine(so,suvi biljni začin,alevu papriku,origano,biber), staviti na srednju temperaturu i krčkati 1,5-2 h (dok tečnost ne ispari).

U vrućem ulju pržiti pomfrit,pa blago posoliti jer je meso dosta začinjeno. Tortilje peckati na ringli, odnodno na alu-foliji sa obe strane..Na tortilje namazati pavlaku, redjati meso, pomfrit,luk, kupus, kari sos, senf, Dijamant prelive, kao i kečap i majonez.

Iako ima puno preliva i soseva, nije previše, svaki preliv/sos daje posebnu notu i upotpunjuje jelo. Od ove količine sastojaka možete napraviti 8 girosa.

Ingredients

1 kg svinjskog buta BK

1 šoljica soja sosa

1/2 kašičice bibera

1 kašika suvog biljnog začina

1 kašičica soli

1 kašičica aleve paprike (slatke)

1 kašičica origana

1 kg pomfrita iz kese

Dijamant majonez

Dijamant kečap

Kari sos

Senf

1 veći crni luk

Dijamant Meksikana preliv

Dijamant Tzatziki preliv

Dijamant Tartar preliv

1 pakovanje tortilja

1 kisela pavlaka

malo svežeg kupusa

00:00