Giros od svinjskog mesa
Giros od svinjskog mesa

Giros od svinjskog mesa

By Milena Radivojevic  

April 30, 2018

Giros, pripremljen na ovaj način, ima fenomenalan ukus. Meso je začinjeno i meko, a prelivi upotpunjuju božanstven ukus.

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 4

Directions

Iseći meso na kockice. U šerpu sipati ulje da prekrije dno, staviti meso, šolju vode, soja sos i prethodno pomešane začine(so,suvi biljni začin,alevu papriku,origano,biber), staviti na srednju temperaturu i krčkati 1,5-2 h (dok tečnost ne ispari).

U vrućem ulju pržiti pomfrit,pa blago posoliti jer je meso dosta začinjeno. Tortilje peckati na ringli, odnodno na alu-foliji sa obe strane..Na tortilje namazati pavlaku, redjati meso, pomfrit,luk, kupus, kari sos, senf, Dijamant prelive, kao i kečap i majonez.

Iako ima puno preliva i soseva, nije previše, svaki preliv/sos daje posebnu notu i upotpunjuje jelo. Od ove količine sastojaka možete napraviti 8 girosa.

Ingredients

1 kg svinjskog buta BK

1 šoljica soja sosa

1/2 kašičice bibera

1 kašika suvog biljnog začina

1 kašičica soli

1 kašičica aleve paprike (slatke)

1 kašičica origana

1 kg pomfrita iz kese

Dijamant majonez

Dijamant kečap

Kari sos

Senf

1 veći crni luk

Dijamant Meksikana preliv

Dijamant Tzatziki preliv

Dijamant Tartar preliv

1 pakovanje tortilja

1 kisela pavlaka

malo svežeg kupusa

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]