Voćni mafini - Dijamant DOO

Voćni mafini

Autor Suzana Mitic  

15 oktobra, 2018

Sezona je jabuka te ih iskoristite za sočne mafine !U kombinaciji sa malinom daju savršen slatki zalogaj !

  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 12

Način pripreme

Izrendati jabuku.Zagrejati mleko do vrenja pa staviti griz.Skloniti sa šporeta pa pomešati sa jabukom,dodati ulje,jaja i sve izmešati.

U drugoj posudi staviti brešano,šećer u prahu,kakao,vanilin šećer i spojiti sa tečnim sastojcima.Sjediniti sastojke.

Staviti papirne podmetače u pleh za mafine pa staviti po jednu punu kašiku fila.Poređati nekoliko malina pa prekriti filom.Na vrhu stvaite još par malina.

Peći na 200 C oko10 minuta.

Prijatno !

Pravila sam i probala puno različitih mafina,ova kombinacija je po meni najbolja,probajte !

Sastojci

180 gr brašna

180 gr šećer

11 kesica vaniln šećer

1/2 kesice prašak za pecivo

2 kašike kakao

20 gr griza

150 ml mleka

2 jaja

50 ml Dijamant Mediteran ulja

1 rendana jabuka

150 gr malina

00:00