Autor Dana Drobnjak Glavna jela
27 novembra, 2017
Sočnost jela daje majonez
Belo puileće meso iseći na šnicle, blago istući kuvarskim čekićem i pobiberiti ( ne stavljati so)
Sa obe strane šnicle premazati sa majonezom i ostaviti da stanu 30 minuta na hladnom mestu.
Krompir oguliti i iseći na tanke kolutiće a crni luk iseći na prstenove.
Na pouljen pleh složiti kolutiće krompira prethodno posoliti i pobiberiti.
Preko krompira staviti šnicle, preko šnicli isečene prstenove crna luka.
Preko staviti 200 gr rendana sira a po vrhu ostatak majoneza.
Peći na 180 stepeni 50-60 minuta, da dobije zlatno braon boju.
Potrebno je:
400 gr belog pilećeg mesa
150 gr light majoneza
1 kg krompira
1 glavica crnog luka
200 gr sira
so
mleveni biber
seckani peršun