SLOŽENAC OD PILETINE I KROMPIRA

Autor Dana Drobnjak  

27 novembra, 2017

Sočnost jela daje majonez

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat
  • Broj obroka: 4 tanjira

Način pripreme

Belo puileće meso iseći na šnicle, blago istući kuvarskim čekićem i pobiberiti ( ne stavljati so)

Sa obe strane šnicle premazati sa majonezom i ostaviti da stanu 30 minuta na hladnom mestu.

Krompir oguliti i iseći na tanke kolutiće a crni luk iseći na prstenove.

Na pouljen pleh složiti kolutiće krompira prethodno posoliti i pobiberiti.

Preko krompira staviti šnicle, preko šnicli isečene prstenove crna luka.

Preko staviti 200 gr rendana sira a po vrhu ostatak majoneza.

Peći na 180 stepeni 50-60 minuta, da dobije zlatno braon boju.

Sastojci

Potrebno je:

400 gr belog pilećeg mesa

150 gr light majoneza

1 kg krompira

1 glavica crnog luka

200 gr sira

so

mleveni biber

seckani peršun

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]