Sipana pita od jabuka - Dijamant DOO
Sipana pita od jabuka
Sipana pita od jabuka

Sipana pita od jabuka

Autor Tanja Djordjevic  

16 aprila, 2018

Predivna sočna i istovremeno hrskava!!!

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 35 minuta
  • Broj obroka: 4 tanjira

Način pripreme

Očistite i izrendajte jabuke. Dodajte im šećer, vanilin šećer i cimet, sve promešajte pa ostavite da odstoji dok pripremite suve sastojke.

Pomešajte brašno, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo. Pleh premažite margarinom. Na dno pospite trećinu suvih sastojaka pa preko njih kašikom ređajte pola smese sa jabukama.

Preko toga sipajte opet trećinu suvih sastojaka, ostatak jabuka i preko njih ostatak suvih sastojaka.

Iseckajte margarin na tanke pločice pa poslažite odozgo. Stavite da se peče oko 40 minuta na 180 stepeni . Pita je gotova kad se stvori hrskava korica odgore.

Ohladite, isecite na kocke, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Sastojci

Suvi sastojci:

2 čaše (od 2dl) brašna

2 čaše griza

1 čaša šećera

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

Fil od jabuka:

1,5 kg neočišćenih jabuka

1 čaša šećera

5 g cimeta

1 vanilin šećer

Još će vam biti potrebno i 150 g Expert margarina

00:00