

Sipana pita od jabuka
Autor Tanja Djordjevic Kolači
16 aprila, 2018
Predivna sočna i istovremeno hrskava!!!
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 35 minuta
- Broj obroka: 4 tanjira
Način pripreme
Očistite i izrendajte jabuke. Dodajte im šećer, vanilin šećer i cimet, sve promešajte pa ostavite da odstoji dok pripremite suve sastojke.
Pomešajte brašno, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo. Pleh premažite margarinom. Na dno pospite trećinu suvih sastojaka pa preko njih kašikom ređajte pola smese sa jabukama.
Preko toga sipajte opet trećinu suvih sastojaka, ostatak jabuka i preko njih ostatak suvih sastojaka.
Iseckajte margarin na tanke pločice pa poslažite odozgo. Stavite da se peče oko 40 minuta na 180 stepeni . Pita je gotova kad se stvori hrskava korica odgore.
Ohladite, isecite na kocke, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Sastojci
Suvi sastojci:
2 čaše (od 2dl) brašna
2 čaše griza
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Fil od jabuka:
1,5 kg neočišćenih jabuka
1 čaša šećera
5 g cimeta
1 vanilin šećer
Još će vam biti potrebno i 150 g Expert margarina