Prženo (stari recept moje mame) - Dijamant DOO

Prženo (stari recept moje mame)

Autor Danijela  

8 novembra, 2018

Staro ukusno jelo koje vraća u detinjstvo!

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 25 minuta
  • Broj obroka: 3 osobe

Način pripreme

Crni luk iseći na kockice.Staviti da se prži na zagrejanom ulju oko 6-7 minuta dok porumeni.

Papriki oprati očistiti od semena i iseći na kockice.Dodati luku.Posoliti.

Nastaviti sa prženjem oko 5 minuta.

Paradajz oljuštiti i iseći na sitnije komade( ili dodati kuvani paradajz) i dodati paprici i luku.

Izmešati i dinstati oko 20 minuta.

Na kraju dodati šećer izmešati i kratko upržiti.

Služiti toplo jelo uz dodatak sira.

Sastojci

3 sednje glavice luka

8 sedenjih paprika

1/2 kašičice soli

3 veća paradajza ili

400 ml kuvanog paradajza iz tetrapaka

3 kašike šećera

40 ml dijamant ulja

100 g sitnog suvog sira

00:00