EmailTweet 0 Prikaz preko čitavog ekrana Prženo (stari recept moje mame) Autor Danijela Glavna jela 8 novembra, 2018 Staro ukusno jelo koje vraća u detinjstvo! Vreme pripreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 25 minuta Broj obroka: 3 osobe Način pripreme Crni luk iseći na kockice.Staviti da se prži na zagrejanom ulju oko 6-7 minuta dok porumeni. Papriki oprati očistiti od semena i iseći na kockice.Dodati luku.Posoliti. Nastaviti sa prženjem oko 5 minuta. Paradajz oljuštiti i iseći na sitnije komade( ili dodati kuvani paradajz) i dodati paprici i luku. Izmešati i dinstati oko 20 minuta. Na kraju dodati šećer izmešati i kratko upržiti. Služiti toplo jelo uz dodatak sira. Sastojci 3 sednje glavice luka 8 sedenjih paprika 1/2 kašičice soli 3 veća paradajza ili 400 ml kuvanog paradajza iz tetrapaka 3 kašike šećera 40 ml dijamant ulja 100 g sitnog suvog sira zatvorite prikaz preko čitavog ekrana 00:00 Ocenite članak [Ukupno: 2 Prosečno: 3.5]