Batake operite i osušite. Zatim ih uvaljajte u brašno i pržite na malo ulja sa svake strane. Pržene batake izvadite iz šerpe i ostavite sa strane. Crni luk isecite i pržite, dodajte beli luk i propržite zajedno dok ne omekša. Dodajte krompir isečen na krupnije kriške, crvenu papriku, sok od paradajza, so, biber i začine. Batake vratite u šerpu nalijte vodom i kuvajte oko sat ipo vremena. Kuvajte na laganoj vatri od oko 150 stepeni.
Pred kraj napravite noklice. Jaje umutite viljuškom i posolite. Brašno dodajte postepeno, pa sve dobro promešajte da se smesa ujednači. Kašičicom vadite knedle i spuštajte u kuvani paprikaš. Vadite najmanjom kašičicom jer one narastu tokom kuvanja. Ako smesa bude malo retka (zavisi od veličine jajeta)…nećete dobiti noklice, već froncle. Što je isto tako lepo i neće ništa promeniti u ukusu. Kuvajte još 10-15 minuta…i poslužite.