Pileći paprikaš sa noklicama

Autor Adilja Hodza  

9 oktobra, 2017

Starinski recept koji vraća u neka davna vremena.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat 15 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Batake operite i osušite. Zatim ih uvaljajte u brašno i pržite na malo ulja sa svake strane. Pržene batake izvadite iz šerpe i ostavite sa strane. Crni luk isecite i pržite, dodajte beli luk i propržite zajedno dok ne omekša. Dodajte krompir isečen na krupnije kriške, crvenu papriku, sok od paradajza, so, biber i začine. Batake vratite u šerpu nalijte vodom i kuvajte oko sat ipo vremena. Kuvajte na laganoj vatri od oko 150 stepeni.

Pred kraj napravite noklice. Jaje umutite viljuškom i posolite. Brašno dodajte postepeno, pa sve dobro promešajte da se smesa ujednači. Kašičicom vadite knedle i spuštajte u kuvani paprikaš. Vadite najmanjom kašičicom jer one narastu tokom kuvanja. Ako smesa bude malo retka (zavisi od veličine jajeta)…nećete dobiti noklice, već froncle. Što je isto tako lepo i neće ništa promeniti u ukusu. Kuvajte još 10-15 minuta…i poslužite.

Sastojci

Potrebno je:

4 pileća bataka ili karabataka

2 veće glavice crnog luka

2 do 3 čena belog luka

2 do 3 kašike brašna

1 dl soka od paradajza

1 kašičica crvene mlevene paprike

5 do 6 krompira

po ukusu so, biber i začini

za prženje ulje

Za noklice:

1 jaje

2 kašike brašna

mrvica soli

kap ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 2]