Pileći paprikaš sa noklicama
Autor Adilja Hodza Glavna jela
9 oktobra, 2017
Starinski recept koji vraća u neka davna vremena.
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 1 sat 15 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Batake operite i osušite. Zatim ih uvaljajte u brašno i pržite na malo ulja sa svake strane. Pržene batake izvadite iz šerpe i ostavite sa strane. Crni luk isecite i pržite, dodajte beli luk i propržite zajedno dok ne omekša. Dodajte krompir isečen na krupnije kriške, crvenu papriku, sok od paradajza, so, biber i začine. Batake vratite u šerpu nalijte vodom i kuvajte oko sat ipo vremena. Kuvajte na laganoj vatri od oko 150 stepeni.
Pred kraj napravite noklice. Jaje umutite viljuškom i posolite. Brašno dodajte postepeno, pa sve dobro promešajte da se smesa ujednači. Kašičicom vadite knedle i spuštajte u kuvani paprikaš. Vadite najmanjom kašičicom jer one narastu tokom kuvanja. Ako smesa bude malo retka (zavisi od veličine jajeta)…nećete dobiti noklice, već froncle. Što je isto tako lepo i neće ništa promeniti u ukusu. Kuvajte još 10-15 minuta…i poslužite.
Sastojci
Potrebno je:
4 pileća bataka ili karabataka
2 veće glavice crnog luka
2 do 3 čena belog luka
2 do 3 kašike brašna
1 dl soka od paradajza
1 kašičica crvene mlevene paprike
5 do 6 krompira
po ukusu so, biber i začini
za prženje ulje
Za noklice:
1 jaje
2 kašike brašna
mrvica soli
kap ulja