Jedno divno jelo koje je najbolje pripremiti sa svežim paprikama.
Vreme pripreme: 45 minuta
Vreme kuvanja: 1 sat
Broj obroka: 5
Način pripreme
Krompir i šargarepu operite, očistite od kore i izrendajte na rende. Crni i beli luk sitno iseckajte. Posolite, pobiberite i dobro promešajte.
Paprikama izdubite sredinu i očistite semeni deo. Operite ih i malo prosušite. Paprike punite sa pripremljenom rendanom smesom od krompira. Tokom punjenja paprike pritiskajte da dobro napunite krompirom (krompir će pustiti malo vodu, ali nista strašno). Napunjene paprike poređajte u vatrostalnu činiju ili u nekoj drugoj posudi u kojoj ćete peći.
Pileća krilca operite i prosušite. Posolite, pobiberite , dodajte začine, crvene mlevene paprike, malo ulja i sve promešajte. Tako pripremljna pileća krilca poslažite na sredini tepsije ili između paprika. Odozgo poslažite čeri paradajz. Preko svega pospite malo vegete i doadajte još malo ulja (dve-tri kašike)
Pokrijte sa alu-folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni najmanje sat vremena. Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta da paprike i meso malo porumene. Poslužite uz osvežavajuću sezonsku salatu.